Polvijärven yläkoululaiset yllätettiin aamupalasmoothiella

Polvijärven yläkoululaiset yllätettiin aamupalasmoothiella

K-Market Nuotta ja Polvijärven 4H-yhdistys halusivat tarjota nuorille päivän tärkeimmän aterian kiitokseksi siitä, että heidän kanssaan on mukava tehdä asioita yhdessä. Koululaisille aamiainen maistui.

Blenderi hurisee Polvijärven yläkoulun keittiössä. Sekaan putoilevat vuoronperään banaanit ja jäiset mustikat, perään heitetään vielä vaniljajugurttia. Lopuksi koko komeus notkistetaan omenamehulla.

Polvijärven 4H-kerho on aloittanut aamunsa aikaisin. He ovat hakeneet K-Market Nuotasta smoothietarvikkeet, asettuneet taloksi yläkoulun keittiöön ja alkaneet töihin.

Pian valmiina on lähemmäs 200 aamupalasmoothieta, jotka päätyvät lopulta yläkoululaisten aamiaiseksi.

Taustalla on 4H-kerhon ja K-Market Nuotan yhteinen tempaus, jolla halutaan korostaa kouluikäisten aamiaisen tärkeyttä.

– Isommat lapset jäävät helposti vähemmälle huomiolle, joten halusimme tehdä heille jotakin mukavaa, kertoo Nuotan tuore kauppias Saara Pulkkinen.

Nuotan kummiluokka on Polvijärven koulun 7B, ja sitä kautta Saaralle on tullut kokemus, että nuorten kanssa on helppo tehdä yhteistyötä ja toteuttaa erilaisia tempauksia.

– He lähtevät niin mielellään mukaan kaikenlaiseen toimintaan, hän kehuu.

170-kertaisesti hyvä mieli

Kun Saara miehensä Antti Pulkkisen kanssa aloitti keväällä 2021 Nuotan kauppiaina, he ottivat ensi töikseen yhteyttä kunnan järjestöihin ja ilmoittivat halukkuutensa kaikenlaiseen yhteistyöhön.

– Yhteisöllisyys on meille tosi tärkeää. Ja sitä täällä Polvijärvellä onneksi riittää, se on tullut kyllä selväksi.

Erityisesti lasten ja nuorten asiat kiinnostavat kauppiaspariskuntaa, isolta osalta heidän 5-vuotiaiden kaksostensa vuoksi.

– Meillä on sellainen luontainen kiinnostus lapsia kohtaan, Saara Pulkkinen hymyilee.

Pulkkisen mukaan teon ei tarvitse olla rahallisesti suuri ollakseen nuorille merkittävä. Esimerkiksi smoothietarvikkeiden lahjoittaminen ei maksanut kaupalle maltaita, mutta siitä tuli moninkertaisesti hyvä mieli.

– Itse asiassa 170-kertaisesti.

Ohjeita päivän tärkeimpään ateriaan

Aamiainen maistuu yläkoululaisille siinä määrin, että osa hakee jo toista annostaan. Kunhan kaikki halukkaat ovat saaneet omansa, santsatakin saa.

Samalla mukaan saa ottaa 4H:n tekemän kirjasen, jossa on ohjeita oman smoohtien tekemiseen. Tarkoitushan on, että mahdollisimman moni nuori söisi aamupalan, tuon päivän tärkeimmän aterian.

Ja hyvin näyttävät kirjaset nuorille kelpaavan. Ehkeivät niin hyvin kuin valmis aamiainen, mutta kyllä tällä alkuun päästään.