Maakuntapäivä liikutti lähes 11 000 ihmistä

Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietettiin elokuussa teemalla Lähde liikkeelle – huvia ja hyvinvointia liikunnasta. Maakuntaliiton saaman palautteen mukaan tapahtumiin osallistui noin 10 800 ihmistä.

Kolme eniten ihmisiä tavoittanutta tapahtumaa olivat Pohjois-Karjala jumps ropee ‑kiertue (n. 4 000 osallistujaa), Valon yö Möhkössä (1 500) ja Pohjois-Karjalan hyvinvointifestarit (1 200).

Pohjois-Karjala jumps ropee ‑kiertue pysähtyi 18 paikkakunnalla, ja etapeissa hypättiin narua.

– Pidimme myös lisätapahtumia eli kävimme kouluilla hypyttämässä lapsia koulupäivän ajan. Tämä toi selvästi lisää osallistujia, kertoo kiertueen ideoinut Olli Toivola.

Joensuu-areenassa pidetty hyvinvointifestarit houkutteli erityisesti lapsiperheitä. Sen takana olivat Itä-Suomen Liikuntaopisto ja Pohjois-Karjalan liikunta.

– Saimme palautetta, että lapsille oli paljon mukavaa tekemistä ja kokeilemista. Paikalla oli myös ilahduttavan paljon ikäihmisiä kuulemassa ja osallistumassa esimerkiksi zumbaan, kertoo Jenna Hiltunen Itä-Suomen Liikuntaopistosta.

Perinteinen maakuntapäivän vetonaula eli Valon yö Möhkössä oli tänä vuonna rakennettu onnistuneesti liikuntateeman mukaiseksi.

– Ihmiset ihmettelivät tapahtuman runsasta sisältötarjontaa. Aluevalaistus ja yleinen tunnelma saivat aikaan ihastusta ja ihmetystä, sanoo Möhkön matkailuyhdistyksen Tuija Lauronen.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tukemia liikuntatapahtumia järjestettiin eri puolilla maakuntaa kahden viikon ajan elokuussa. Maakuntaliitto tuki 15 liikuntatapahtuman järjestämistä, kutakin 3 300 eurolla.

– Tänä vuonna näkyi yhteistyön voima. Tarjouskilpailuumme osallistui muun muassa kuntia ja isoja seuroja tai yhdistyksiä, joilla oli mahdollisuus koota alueidensa muut toimijat tekemään monipuolisia tapahtumia. Mikä parasta, tapahtumat keräsivät hyvin väkeä tutustumaan maakunnan liikuntamahdollisuuksiin, markkinointipäällikkö Heli Räsänen toteaa.