Aki Mustonen, MustOne Digital Oy

Aki Mustonen

“Oman tien ei tarvitse olla kiveen hakattua”

Digimarkkinoinnin yrittäjä Aki Mustonen päätyi työurallensa Karelia-ammattikorkeakoulun viestinnän opinnoista. Valmistuttuaan hän jatkoi työskentelyä mainostoimistossa, jonne ovet avautuivat harjoittelun kautta, tehden töitä sekalaisesti monenlaisissa hommissa, kuten koodauksen parissa.

– Minut tuupattiin niin sanotusti digimarkkinoinnin pariin, ja sieltä se mielenkiinto löytyi. Tuli lähdettyä digimarkkinoinnin hommia pyörittelemään ja se kantoi hyvin. Olen toiminut MustOne Digital Oy:n yrittäjänä vuodesta 2019 lähtien.

Joensuulainen Mustonen koki itselleen mielekkäämmäksi tavaksi tehdä töitä yrittäjänä, koska siinä pystyy olemaan prosesseissa kiinni alusta lähtien suunnitteluvaiheesta myyntiin. Oman yrityksen idean läpivienti on Mustoselle luonnollista.

Viestinnän koulutus antoi Mustoselle monimediaisen osaamisen. Työharjoittelu ja opinnäytetyö toivat puolestaan tutuksi yritysmaailman. Media-ala elää jatkuvasti, mutta Mustonen uskoo pysyvänsä digitaalisella aallonharjalla tulevaisuudessakin.

Hänestä parasta työssä on mielenkiintoisuus ja onnistunut yhteistyö asiakkaiden kanssa. Yrittäjänä hän saa itse päättää, mitä tekee ja milloin tekee, sekä pystyy päättämään, millaisiin projekteihin, lähtee mukaan.

– Ala on mielenkiintoinen, siinä oppii paljon sekä ihmisten psykologiasta ja jopa koneiden psykologiasta keinoälyn kautta, Aki hymyilee.

Vapaa-ajallaan hän tykkää maastopyöräillä, kalastaa, lumilautailla, joihin Pohjois-Karjalan luonto antaa hyvät mahdollisuudet. Hän tykkää myös rakennella ja remontoida kaikenlaista, sekä puuhailla autonsa kanssa.

Akista Pohjois-Karjalassa parasta on ihmiset.

– Minne tahansa menet, siellä on hyvä meininki. Kaikki tervehtivät ja ovat vieraanvaraisia. Ei ole hirveästi jäykkyyttä, puhutaan asioista niin kuin ne ovat.

Mustonen toteaa, että opiskelijan ei kannata pitää valintojaan kiveen hakattuina. Elämä vie omalle polulle, kunhan vain rohkeutta ja intoa löytyy. Työnhaussa hänen neuvonsa on yksinkertaisesti lähettää hakemuksia toisensa perään.

– Pohjoiskarjalaisissa yrityksissä on tyypillisesti matalahko hierarkia. Rohkeasti vain laittelemaan hakemuksia ja siitä asiat alkavat etenemään.