Sampo Perkkiö, Siun sote

Sampo Perkkiö

Elämä kuljetti Pohjois-Karjalaan, josta löytyi unelma-ammatti

Sampo Perkkiö löysi unelma-ammattinsa Karelia-ammattikorkeakoulun sairaanhoito-opinnoista.

– Kaveri sanoi, että sopisin sairaanhoitajaksi. Itsekin aloin miettiä, että sehän voisi olla tosi kivaa ja siinä pääsisin tekemään toiminnallista ja ihmisläheistä työtä. Sitten hain Karelia-ammattikorkeakouluun.

Ennen sairaanhoitajan uraa Perkkiölle ehti kertyä kokemusta ilmailualan insinöörin töistä noin seitsemän vuotta. Elämä kuljetti hänet Pohjois-Karjalaan, jossa ura vaihtui projektipäälliköksi myynnin saralle, jossa vierähti noin kahdeksan vuotta.

Pohjois-Savon Iisalmesta lähtöisin oleva Perkkiö valmistui sairaanhoitajaksi toukokuussa 2023. Hän halusi ammattiin, joka olisi mahdollisimman laaja-alainen. Sairaanhoitajan työpaikka löytyi hänelle Siun Soteen Siilaisen terveysasemalta.

– Tässä työssä parasta on ihmisen asialla oleminen. Aiemmin olen pyörittänyt papereita ja lentokoneita. Nyt on ihminen keskiössä.

Sairaanhoitajille on kysyntää kaikkialla Suomessa. Tämä olikin yksi syy Sampon ammatinvalinnalle – töitä riittäisi Pohjois-Karjalassa.

– Olen kiertänyt paljon maailmalla ja Suomessa. Täällä ihmiset ovat avoimia ja tulevat hyvin juttuun. Täällä ei ole liikenneruuhkia ja palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Monen lapsen isänä hän myöntää miettineensä paljon taloudellista pärjäämistä vaihtaessaan myyntihommat sairaanhoitajan työhön.

– En ole kuitenkaan tekemässä palkan takia tätä työtä.

Sampo kertoo elävänsä omaa unelmaansa, vaikka hoitoalaa kritisoidaan. Hän kannustaa nuoria luottamaan omaan tekemiseensä ja menemään sitä kohti, mikä kiinnostaa.

– Antaa kavereiden ja sukulaisten puhua ihan mitä haluavat. Jokainen tekee itse oman elämänsä. Mene sitä kohti ja panosta siihen. Se on tärkeintä.