Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuosi tuo esiin itäisen Suomen parhaat palat

Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala ja Etelä-Savo tarjoilevat itäisen Suomen ainutlaatuista gastronomiaa ja eläväistä kulttuuria Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna monin tavoin eri puolilla maakuntia. 

Tervetuloa nauttimaan itäsuomalaisesta vieraanvaraisuudesta ja nauttimaan Saimaa-elämyksistä täynnä tunteita, makuja ja tuoksuja!

Taste Saimaa kertoo Järvi-Suomen luonnon parhaista mauista, elämyksistä ja iloista. Ne syntyvät itäisen Suomen kauniista erämaaluonnosta, hiljaisuudesta, lämpimän vieraanvaraisesta kulttuurista sekä maailman puhtaimmasta ruuasta.

Saimaa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille: 

Näe Saimaan luonnon villi kauneus.
Kuule luomoava hiljaisuus.
Haista puhdas ja raikas ilma.
Maista maailman puhtaimmat maut.
Tunne maa jalkojesi alla sekä vesien puhdistava vaikutus.
Koe yhteys Saimaan mystiikkaan.

Itäisen Suomen metsät ovat täynnä uskomattomia, villejä makuja.

Maailman puhtainta ruokaa

Itäisen Suomen ruokakulttuuri on villi ja ainutlaatuinen kokemus kaikkina vuodenaikoina. Sen juuret ovat seudun puhtaiden metsien ja järvien antimissa. Pohjoisen yöttömät yöt luovat täydelliset kasvuolosuhteet villivihanneksille, marjoille ja sienille, joissa maistuu luonnollisen rikkaat aromit. Puhtaiden järvien kalat ovat saimaalaisen ruokaperinteen aarteita, joiden maku on aidoimmillaan yksinkertaisesti valmistettuna. Saimaa tarjoaa puhtaita, rikkaita raaka-aineita niin kotikeittiöihin kuin huippuravintoloihin!

Aistit avaavia ruoka- ja taide-elämyksiä

Paikalliset ruoka- ja kulttuuriperinteet kulkevat Saimaalla käsi kädessä. Saimaalainen taide, kulttuuri ja ruoka muodostavat Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna maukkaan liiton, josta matkailijat pääsevät nauttimaan eri puolilla Saimaan maakuntia. Alueen taiteilijat, kulttuurintekijät ja huippukokit laittavat silloin pöytään parastaan!