Palkkasimme kansainvälisesti huomioidun muotisuunnittelijan  – tehtävänä on suunnitella suojavaate kylmää maailmaa vastaan

Pohjois-Karjalan Redesigner-kampanjan toisen kauden suunnittelijaksi on valittu Leevi Ikäheimo. Leevin tehtävänä on suunnitella suojavaate ”kylmää maailmaa vastaan”. Luomus julkaistaan Sideways-festivaaleilla.

Helmikuussa julkaistuun Redesigner-hakuun tuli 57 kovatasoista hakemusta. Tuomaristo Sami SykköMaria VeitolaMikko SilvennoinenMinttu Vesala ja viime vuoden Redesigner-voittaja Juha Vehmaanperä valitsivat tehtävään Leevi Ikäheimon. Hänen tehtävänään on suunnitella suojavaate kylmää maailmaa vastaan. Palkkiona on 4 000 euroa ja luomuksen lanseeraus Sideways-festivaaleilla kesäkuussa.

– Kisaan osallistui todella hieno ja taidokas joukko suunnittelijoita. Leevin kädenjälki on omintakeinen, vahva ja uskottava mutta ei totinen. Tyyli erottui valtavirrasta yhdellä vilkaisulla. Tämän suunnittelijan maailma on hyvä esimerkki muodista, joka tekee tilaa uudenlaisille muodoille ja näkymille, esimerkiksi perinteisen sukupuoliroolituksen rikkomisessa, Vesala luonnehtii voittajaa.

27-vuotias Ikäheimo on jo saavuttanut kansainvälistä huomiota urallaan, ja hänen työnsä on ollut näkyvästi esillä myös musiikin kontekstissa hänen suunniteltuaan esiintymisvaatteita Käärijälle ja Erika Vikmanille. Kansainvälisesti Leevi on huomioitu esimerkiksi Ranskassa, missä hän oli finalistina kansainvälisessä Hyères-suunnittelukilpailussa. Kilpailu on yksi maailman maineikkaimmista vaatesuunnittelijoiden kilpailuista.

Leevi kertoo kiinnostuneensa Redesigner Season 2 ‑kilpailusta erityisesti sen teeman vuoksi.

– Aikaisemmissa töissäni vaate- ja tekstiilisuunnittelun parissa pehmeyden ja kovuuden kontrasti on ollut keskeinen elementti. Kiertotaloudellinen lähestymistapa suunnittelutyöhön on minulle sydämenasia.

– Redesigner-työssäni haluan käsitellä pohjoiskarjalaisista arvoista erityisesti yhteisöllisyyden voimaa. Uskon, että yhteisöön kuuluminen ja yhteenkuuluvuuden tunne voivat olla voimakkain suoja ja tapa itseilmaisulle. Oma yhteisöni koostuu joukosta ylpeitä, ennakkoluulottomia ihmisiä, jotka uskaltavat olla aidosti sitä mitä ovat. Sellaisia ihmisiä tämä maailma kaipaa lisää, ja heille haluan tehdä kunniaa.

Redesigner-kampanjoissa Pohjois-Karjala haluaa muistuttaa elämisen pehmeämmistä puolista ja arvoista mutta samalla hakea uusia, moderneja näkemyksiä sanoittaa, kuvittaa ja luoda pohjoiskarjalaisuutta.