Viemme Sideways-festivaaleille lämpöä ja pehmeyttä

Muotisuunnittelija Leevi Ikäheimo suunnitteli asun, joka reagoi kosketukseen. Luomusta pääsee ihastelemaan huomenna käynnistyvillä Sideways-festivaaleilla.

27-vuotias Leevi Ikäheimo valittiin keväällä mukaan Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Redesigner-kampanjan toiselle kaudelle 57 kovatasoisen hakijan joukosta. Redesigner-kampanjan tarkoituksena on muistuttaa elämän pehmeämmästä puolesta, ja tänä vuonna haettiin suojavaatetta kylmää maailmaa vastaan.

Sellaisen Leevi toden totta suunnittelikin. Asuun kuuluu kevyt tuulitakki, työvaatteista inspiraatiota saaneet farkut ja neuletoppi. Leevin valitsemat materiaalit on rikastettu termokromisella painovärillä, joka reagoi ihon lämpötilaan muuttamalla väriään

– Nykyinen globaali ilmapiiri on monille ahdistava. Uskon, että muoti tarjoaa välineen tuoda esiin kauneutta, toivoa ja lämpöä näinä haastavina aikoina. Projektissani keskityin konkreettisesti lämpöön ja mukavuuteen, Leevi kertoo.

Asua pääsee ihastelemaan Sideways-festivaaleilla Pohjois-Karjalan omassa showroomissa. Paikan päällä saattaa törmätä myös Redesigner-kampanjan tuomaristoon: Sami Sykköön, Maria Veitolaan, Juha Vehmaanperään, Mikko Silvennoiseen ja Minttu Vesalaan.

Positiiviset kohtaamiset tärkeitä

Ensivilkaisulla Leevin suunnittelema kokonaisuus voi vaikuttaa arkipäiväiseltä, mutta sen todellinen viehätys paljastuu käyttäjän liikkuessa ja vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa.

– Tämä toimii myös vertauskuvana. Tässä ajassa tarvitaan enemmän aitoa kohtaamista, vuorovaikutusta ja sympatiaa. Läsnäolo ja toisen huomioiminen ovat tärkeä osa pohjoiskarjalaisuutta ja sitä viestiä haluamme nyt tänä vuonna viedä Sideways-festivaaleille, kertoo Pohjois-Karjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen.

Viime vuonna maakuntaliitto palkkasi kolme nuorta vaatesuunnittelijaa luomaan kiertotalousteemaisen asusteen tai vaatteen. Luomukset esiteltiin Flow-festivaaleilla Pohjois-Karjalan showroomissa, jossa vieraili peräti 21 000 ihmistä kolmen päivän aikana.

Leevi Ikäheimo on suunnitellut esiintymisvaatteita mm. Käärijälle ja Erika Vikmanille. Kansainvälisesti Ikäheimo on huomioitu esimerkiksi Ranskassa, missä hän oli finalistina kansainvälisessä Hyères-suunnittelukilpailussa.