Ei ollut muita vaihtoehtoja, kuin perustaa bändi!

Joensuulainen bändi Veila koostuu neljästä kaveruksesta, jotka innoistuivat perustamaan kantelebändin yhteisen esiintymisen seurauksena. Mutta jotain uutta ja ainutlaatuista tällä Suomen kansallissoittimia soittavalla bändillä on ­– soittimia heillä on vain yksi. Veilalle rakennettiin yhteissoittokantele, eli co-play kantele, jossa yhdistyvät neljän kanteleen voimat. Neljän hengen kanteleita on maailmassa vain viisi kappaletta – mutta mikä vielä vaikuttavampaa – yhteiskantelebändejä on maailmassa vain yksi: Veila.

🎶 No Bullshit Bingon kuudennessa jaksossa päästään sukeltamaan ainutlaatuisen musiikkikokemuksen tarjoilevan, yhteiskanteleen ääressä riemuitsevan bändin mukaan, jonka ilo tarttuu jokaiseen katsojaan. Tämän hyvää fiilistä puhkuvan bändin lyhyt ura on pitänyt sisällään jo useita ikimuistoisia keikkoja: Ilosaarirock bändin kotikaupungissa, yleisöryntäyksen nähnyt Joensuun Taidemuseon keikka sekä esiintyminen Farmi-ohjelmassa ja jopa Belgiassa saakka New European Bauhaus festivaaleilla! ✨

🎶 Vaikka kantele yhdistetään usein kansallismusiikkiin ja vanhaan suomalaiseen perinteeseen, haluaa Veila uudistaa kanteleeseen liittyviä näkemyksiä soittamalla popmusiikkia, uusimpia hittejä ja tulevaisuudessa myös omaa musiikkiaan. Bändin toiveena on myös valloittaa jatkossa yhä isompia lavoja yhteissoittokanteleen mahdollistaman läheisyyden ja lämmön, harmonioiden ja maagisen fiiliksen lähettiläinä.

Tästä hyvän fiiliksen kokoonpanosta kuullaan lisää tässä kuussa, nyt korvat tarkkana! 🎵