Missä on karjalanpiirakkashotin ja ehtoollisviinitynnyrissä kypsytetyn viskin koti?

Missä on karjalanpiirakkashotin ja ehtoollisviinitynnyrissä kypsytetyn viskin koti? Missäpä muualla, kuin pohjoiskarjalaisella viinitilalla! No Bullshit Bingon viidennessä jaksossa päästään tutustumaan Ilomantsin sydämessä sijaitsevan Hermannin viinitilan toimintaan. Hermannin viinitila on perustettu vuonna 1989, eli se kantaa Suomen vanhimman viinitilan titteliä. Se on myös Pohjois-Karjalan ainut ja Suomen suurin viinitila.

Koska nyt ollaan Pohjois-Karjalassa eikä Pohjois-Italiassa, juomat valmistetaan rypäleiden sijaan marjoista – ja vaikka karjalanpiirakoista. Tästä meille kertoo tässä jaksossa Asko Ryynänen, joka toimii viinitilan tuotantopäällikkönä. Viinitilan Hermanni-nimi ei ole saanut Askon mukaan inspiraatiotaan muuten pelle Hermannista, vaan on yhdistelmä marjojen nimistä: herukasta (her) ja mansikasta (man). Lähimetsät ja niistä saadut marjat ovatkin viinitilan suuri inspiraation lähde ja tietysti juomien tärkein ainesosa. Nyt kannattaa olla taas sensorit herkillä, sillä tämä jakso tarjoaa elokuun aikana melko maukkaita hetkiä. 🍓🫐