Perjantaina laitetaan verkkarit päälle

Perjantaina 30.8. vietetään kaikkien aikojen toista maakunnallista verkkariperjantaita Pohjois-Karjalassa. Tempaus on osa Pohjois-Karjalan maakuntapäivän viettoa ja tarkoituksena on muistuttaa maakunnalle tärkeistä arvoista: suvaitsevaisuudesta ja yhdessä tekemisestä.

Miten verkkariperjantai sitten näkyy? Ihmiset voivat ja saavat pukeutua mieleisiinsä vaatteisiin kaikkialla – työpaikoilla, kouluissa, kaduilla ja konserteissa. Tyyli on vapaa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan tempaukseen. 

Verkkariperjantaihin lähdettiin sankoin joukoin mukaan viime vuonna, ja sosiaalisessa mediassa näkyi niin työyhteisöjen, kaveriporukoiden kuin yksittäisten ihmisten postauksia päivän outfitistä. Muun muassa Pohjois-Karjalan kuntajohtajat pukeutuivat verkkareihin kokoukseensa. Tulevana perjantaina nähdään, noudattavatko Joensuuhun kesäkokoukseen saapuvat Kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenet pohjoiskarjalaisten pukukoodia.

Verkkariperjantain tunnelmia voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #verkkariperjantai #pohjoiskarjala, #oleomaitsesi ja #maakuntapäivä. Pohjois-Karjala jakaa postauksia, kun niihin muistaa merkitä tägit @pohjoiskarjala (Facebook) ja @pohjois_karjala (Instagram).

Tempauksen takana on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton koordinoima maakunnallinen viestintäverkosto, jossa on mukana kuntien, oppilaitosten ja kuntien yhtiöiden viestinnästä ja markkinoinnista vastaavia henkilöitä.