Seikkailija Juha Romppanen

Pohjois-Karjala on täynnä upeita luontokohteita ja suuria seikkailuja. Mutta missä ovat ne piilotetut helmet, joista vain harva tietää? Maakunnan oma seikkailija Juha Romppanen etsi kohteita ympäri maakuntaa ja ympäri vuoden 2021.

Voit tutustua kohteisiin blogikirjoitusten myötä. Lähde mukaan seikkailuun!

Seuraa Juhaa Facebookissa @Seikkailija Juha Romppanen ja Instagramissa @adventurer_juha

Kiteen Jääkellarilouhi – pontikankeittäjien jalanjäljissä

Kiteellä Juha suuntasi lumisen metsän läpi etsimään kätkettyä luolaa, johon liittyy monia tarinoita pontikankeittäjistä. Millaisin askelin luola löytyi, ja mitä paikkaa Juha suosittelee rentoutumiseen ulkoilupäivän jälkeen?

Aitoa erästelyä Mujejärvellä

Nurmeksessa Juha pääsi kokeneen eränkävijän, Arto Kortelaisen matkassa Mujejärven erämaamaisemiin. Luonnossa näkyy yhä jälkiä muinaisista asuinpaikoista ja luonnon syvä läsnäolo on aistittavissa, kun vain ehtii pysähtyä nauttimaan.

Koloveden kallioille kumiveneellä

Kesäkuussa Juha suuntasi Heinävedelle, jossa Koloveden kansallispuistossa bongattiin muun muassa norppia ja kalliomaalauksia.

Aurinkoinen pyöräretki Paalasmaan saaristossa

Keskellä Pielistä on Paalasmaan saaristo, joka tarjosi keväisen sunnuntain pyöräretkelle upeat maisemat. Lossimatka, näkötorni ja herkuttelu kodalla kruunasi seikkailun.

Talvinen seikkailu Kehnonluolassa

Joensuun Kiihtelysvaarassa sijaitseva Kehnonluola sai kunnian olla Hulluna luontoon -sarjan ensimmäinen salainen luontokohde. Miten luola löytyi ja mitä sieltä löytyi?

Kontiolahden salainen luontohelmi

Marraskuussa Seikkailija Juha Romppanen suuntasi retkelle Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvosen kanssa. Löytyikö kohde gps-laitteen avulla ja onnistuiko heimopäälliköltä nuotion sytytys tuluksilla?

Eihvelin torni ja värikästä kukkaloistoa

Missä ihmeessä sijaitsee Eihvelin torni ja mitä tapahtuu vuotuisessa Kukkakuhhauksessa Rääkkylässä? Juha kävi ottamassa niistä selvää.

Unelmien vesiretki lasten kanssa

Juha toteutti kesäkuun alussa perheen kanssa melontaretken Outokummussa, jonka retkeilymahdollisuudet saavat seikkailijan palaamaan varmasti uudelleen.

Jongunjoki on erämaata aidoimmillaan

Maaliskuun seikkailu suuntautui Lieksan Jongunjoelle. Matka Pälvekoskelle taittui liukulumikengillä, ja reissun päällä selvisi, että Jongunjoelle omaan sielunmaisemaan on löydetty pitkienkin matkojen takaa.

Yllättäviä kohtaamisia Polvijärven Rauanjoella

Polvijärvellä sijaitseva Rauanjoki on harvojen tuntema melontakohde, jonne Juha lähti reppulautalla eli packraftilla. Millaisen mausteen luonto antoikaan tähän syksyiseen retkeen?

Jokiseikkailuja ja parasta pitsaa

Pitääkö paikkaansa, että Suomen parhaaksi äänestetty taukopaikka, Liperin Saariston Puoti, tarjoaa oikeasti maistuvimmat pitsat? Ja millaisia historiallisia kohteita Komperosta löytyy?

Meloen Tohmajärven kallioiden katveessa

Millainen melontakohde Tohmajärvi oli keväisenä lauantaina? Entäpä mikä kätketty helmi rantautumisen jälkeen löytyikään?

Monien tarinoiden Pirunkallio Ilomantsissa

Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitseva Pirunkallio löytyi lumisen metsän keskeltä. Mutta kuinka Pirunkalliolla kävikään?