Pohjois-Karjala palkkaa muotisuunnittelijan – tehtävänä on suunnitella suojavaate kylmää maailmaa vastaan

Viimekesäinen Redesigner-kampanja saa jatkoa. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto julkaisee ystävänpäivän kunniaksi Redesigner season 2 -kilpailun, jossa tehtävänä on suunnitella suojavaate ”kylmää maailmaa vastaan”. Tänä vuonna kampanja huipentuu Sideways-festivaaleille.

Kaikille avoimeen kilpailuun voi hakea 1.3.2024 saakka. Voittaja saa 4 000 euroa ja näkyvän paikan luomukselleen Sideways-festareilla, jonka virallinen kumppani Pohjois-Karjala on tänä vuonna. Voittajan valitsee raati, johon kuuluvat Maria Veitola, Juha Vehmaanperä, Mikko Silvennoinen ja Minttu Vesala.

– Voittajalta odotan persoonallista tulokulmaa kiertotalouteen sekä vahvaa omaa tyyliä suunnittelutyössä, toteaa Juha Vehmaanperä, yksi viime vuoden redesignereista.

– Viime vuonna oli ilo olla itse mukana Redesigner-projektissa. Pääsimme tutustumaan kesällä Pohjois-Karjalaan sekä osallistumaan luomuksillamme Flow-festivaaleilla Pohjois-Karjala showroomille, jossa vieraili 21 000 kävijää. On hienoa, että maakuntaliitto nostaa esille kestävän kehityksen arvoja samalla tukien nuorta vaatesuunnittelijaa uransa alkuvaiheessa kilpailun tarjoamalla medianäkyvyydellä ja palkinnolla.

Edellisen kampanjan tapaan kiertotalousteema on edelleen työskentelyn pohjalla, mutta nyt haetaan suojavaatetta ja uudenlaista ilmaisua. Vanhat stereotypiat on aika haastaa.

– Epävarma aika luo kovuutta, yksinäisyyttä ja rajoja. Jos joku paikka voi puhua pehmeiden arvojen ja juurekkuuden puolesta, on se Pohjois-Karjala. Tässä ajassa voimme rohkaista ihmisiä huolehtimaan itsestään ja toisistaan sekä luomaan maailmaan lisää lempeyttä, kertoo Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen.

Mukaan kisaan voi hakea verkkosivuilla https://tunne.pohjois-karjala.fi/redesigner