The Power of Pehmyt! 

Lisää pehmeää kovaan maailmaan, supervoimana sympatia! 

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Redesigner season 2 –suunnittelijahaun voittaja luotänä vuonna suojavaatteen, johon lämmin ja empaattinen ihminen haluaa pukeutua tässä kylmässä ja kovassa maailmassa. Työn tekemisessä on hyödynnettävä kiertotaloutta jollakin tavalla ja vaatteen tulee ilmentää pohjoiskarjalaisia arvoja – kuten empatiaa, huolenpitoa, yhteisöllisyyttä ja lämminhenkisyyttä.  

Redesigner season 2 järjestetään yhteistyössä Sideways-festivaalien kanssa ja voittajan luomuspääseekin näytille Pohjois-Karjala -showroomiin Sideways-festivaaleille 13.–15.6.2024. Ja saa voittaja toki palkkioksi hulppeat 4 000 euroa ja lipun Sideways-festareille.  

Tänä vuonna suunnittelijahaun voittajaksi valittiin kansainvälisestikin huomioitu muotisuunnittelija, Leevi Ikäheimo. 57 upean hakijan joukosta valitun Leevin tyyli erottui joukosta rohkeudellaan, uskottavuudellaan ja perinteisiä näkemyksiä rikkomalla.  

Leevi osallistui kilpailuun pehmeyden teeman inspiroimana. Pehmeyden ja kovuuden kontrasti onkin jo aiemmin ollut keskeinen elementti Leevin töissä. Myös kiertotalous on hänelle sydämen asia ja hänen aiemmat työnsä on valmistettu aina kierrätysmateriaaleista.  

Pohjoiskarjalaisista arvoista häntä innostaa eniten yhteisöllisyys, joka voi olla hänen sanojensa mukaan ”voimakkain suoja ja tapa itseilmaisulle”. Yhteisöllisyyden korostamisen kautta Leevi tahtoo kannustaa jokaista ilmaisemaan itseään omalla tavallaan: 

”Oma yhteisöni koostuu joukosta ylpeitä, ennakkoluulottomia ihmisiä, jotka uskaltavat olla aidosti sitä mitä ovat. Sellaisia ihmisiä tämä maailma kaipaa lisää, ja heille haluan tehdä kunniaa.”  

Työn suunnitteluun ja toteuttamiseen voittajalla on aikaa toukokuun puoleenväliin saakka. Lisäksi hän pääsee vierailemaan kevään aikana Pohjois-Karjalassa ja osallistumaan Pohjois-Karjala -showroomin suunnitteluun. 

Voittajan valitsivat suomalaisen muotialan suurista nimistä koostuva tuomaristo. Mukana ovat Maria Veitola, Juha Vehmaanperä, Minttu Vesala, Mikko Silvennoinen sekä Sami Sykkö

”Todella hieno ja taidokas joukko suunnittelijoita osallistui tähän kisaan. Leevin kädenjälki on omintakeinen, vahva ja uskottava mutta ei totinen. Tyyli erottui valtavirrasta yhdellä vilkaisulla. Tämän suunnittelijan maailma on hyvä esimerkki muodista, joka tekee tilaa uudenlaisille muodoille ja näkymille, esimerkiksi perinteisen sukupuoliroolituksen rikkomisessa,” Vesala luonnehtii voittajaa. 

Nähdään Sideways-festareilla, jossa pääset ihastelemaan Leevin vaateluomusta Pohjois-Karjala showroomissa!