Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään elokuussa teemalla Makujen Pohjois-Karjala.

Ruoka on olennainen osa pohjoiskarjalaista vieraanvaraisuutta ja yhteisöllisyyttä. Maakuntamme ruokakulttuuri pohjautuu laadukkaisiin ja puhtaisiin luonnon antimiin sekä perinteisiin, mutta elää vahvasti tässä ajassa.

Vuosi 2024 on ruoan ja kulttuurin juhlavuosi Pohjois-Karjalan lisäksi myös Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Maakunnat muodostavat yhdessä European Region of Gastronomy (ERG) ‑alueen. Juhlavuosi kokoaa yhteen kolmen maakunnan toimijat kehittämään alueen ruokamatkailua. Tarkoitus on yhdistää ruokaa, taidetta ja kulttuuria uudenlaisiksi elämyksiksi, joiden kautta Saimaan aluetta voi kokea kaikin aistein. Maakuntapäivän tapahtumat ovat osa ERG-juhlavuotta.

Maakuntapäivää vietetään 31.8.–29.9. Pääpäivä on elokuun viimeinen lauantai 31.8.

Tapahtumahaku käynnistyy 2.2.

Minkälaisen tapahtuman sinä järjestäisit 3 300 eurolla?

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tukee vuoden 2024 maakuntapäivän toteutuksessa yleisötilaisuuksia, joissa ruoka ja kulttuuri yhdistyvät uudella, kiinnostavalla ja osallistavalla tavalla. Maakuntaliitto tukee myös tapahtumien markkinointia sosiaalisessa mediassa ja auttaa tapahtumien omaa markkinointia yhteisellä ohjeistuksella.

Tapahtumahaku toteutetaan ns. käänteisenä kilpailutuksena 2.2. alkaen. Käänteisessä kilpailutuksessa tapahtuman tuottaja kertoo tarjouksessaan, minkälaisen tapahtuman hän toteuttaisi 3 300 eurolla (alv. 0 %). Maakuntaliitto maksaa tapahtuman tuottajiksi valittaville toimijoille 3 300 euroa (alv. 0 %) hyväksytysti toteutetusta toimeksiannosta. Rahoituksen saaminen edellyttää tapahtuman ilmoittamista Pohjois-Karjalan tapahtumakalenterissa ja tilaajan tekemään kyselyyn vastaamista tapahtuman jälkeen. Maakuntaliitto tekee hankintasopimuksen viidentoista (15) toimijan kanssa.

Maakuntapäivän tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, mutta tapahtumissa voi tarjota myös maksullisia tuotteita ja palveluja. Ne vahvistavat pohjoiskarjalaista identiteettiä, tukevat yhteisöllisyyttä sekä osallistavat mahdollisimman monia maakunnan asukkaita tekijöinä ja kokijoina. Maakuntapäivän tavoitteena on mahdollisimman laaja kattavuus koko maakunnan alueella.

Tarjoukset on jätettävä 31.3.2024 klo 15.00 mennessä Cloudia-hankintajärjestelmään. Kirjaudu järjestelmään ja avaa tarjouspyyntö nähdäksesi sen yksityiskohdat. Mahdollisiin tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin vastaamme ensisijaisesti Cloudia-hankintajärjestelmän kautta. Kysymykset tulee jättää 29.2.2023 klo 15.00 mennessä. Maakuntaliitto järjestää hakijoille etäinfon 11.3.2024 kello 17–18.

Graafiset materiaalit

Maakuntapäivän tunnus (pdf)

Maakuntapäivän tunnus (png)

Lehti-ilmoituspohja 82×134 (pdf)

Lehti-ilmoituspohja 82×134 (png)

Täytettävä julistepohja A3 (pptx)

Ruokailijat

Pohjois-Karjalan tapahtumakalenteri

Tilaa uutiskirje