Paksuniemen kesäkeitaalla on helppo tehdä olo kotoisaksi

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Yksinäisyyttä vähentävä teko -palkinto menee tänä vuonna Paksuniemen kesäkeitaan yrittäjäpariskunnalle Tomi Helanteelle ja Jouni Honkaselle. Palkinto luovutettiin lauantaina 28.8. pidetyssä Pohjois-Karjalan maakuntapäivän avaustilaisuudessa.

Miesten mukaan idyllinen miljöö itsessään virittää ihmiset vastaanottavaiselle taajuudelle.

– Yhteisöllisyyttä kyllä löytyy. Mummelit tuovat meille kantarelleja, mustikoita ja ahvenia. Me olemme halunneet antaa jotakin takaisin asukkaille, joten jokaisena syksynä olemme päättäneet kauden eräänlaiseen sadonkorjuujuhlaan, jossa nautitaan keittoa, jutellaan niitä näitä ja muistellaan mennyttä kesää, kymmenettä kesää Paksuniemessä toimivat yrittäjät kertovat.

Ihmisten kohtaaminen ulottuu myös sosiaalisen median puolelle. Some-vastaavana toimivan Honkasen lähtökohtana on kertoa avoimesti elämän iloista ja suruista. Facebook-seuraajat saavat tukea ja kannustusta muun muassa runojen muodossa.

– Monet pitävät asioita sisällään. Kiusaaminen on yksi syy – kun kiusataan, niin eristäydytään. Me liputamme avoimuuden, huomaamisen ja ystävällisyyden puolesta. Ja aina pitää olla huumoria mukana, mekin olemme brändänneet itsemme Paksuiksi pojiksi.

Palkittuja tekoja