Maiju Laukkanen, Abloy Oy

Jos elämästä löytyy jotain, mitä haluaa saavuttaa, täytyy vaan kävellä sitä kohti

Kun haastaa itsensä, voi ennen pitkää oivaltaa olevansa juuri oikeassa paikassa tekemässä juuri oikeita asioita. Kansainvälinen ura Abloyn hankintapäällikkönä vie Maiju Laukkasta ympäri maailmaa, eikä hän pistä pahakseen.

“Just lentokoneessa pidemmältä työmatkalta tullessani mietin, että vaikka ne on rankkoja reissuja, niin kyllä se, että saa tehdä kansainvälisessä ympäristössä päivittäin töitä, on niin miun juttu.”

Laukkanen myöntää kokeneensa lievän kulttuurishokin, kun hän 10 vuotta sitten muutti Helsingistä Joensuuhun ja vaihtoi ABB:n materiaalinhallinnan töistä äitiysvapaalle. Lappeenrannasta kotoisin olevalla ekonomilla oli aikaa pohtia, mitä hän haluaa tehdä.

Sen jälkeen kun on joutunut tuolla etelässä asfalttia tutkimaan, niin harvasta asiasta on niin innoissaan, kun aurinko paistaa ja sitä valkeeta on silmänkantamattomiin.

Esikoisen ollessa puolitoistavuotias, Laukkanen alkoi hakea töitä, ja saikin vastauksen useammasta paikasta. Yksi vastanneista oli tulipalon riepottelema Abloy, jonne Laukkanen päätyi neuvottelemaan vakuutusyhtiön korvausvaatimuksista.

“Talo tuli tutuksi, ja Abloylla kun näyttää mitä osaa, niin kyllä siellä pääsee tekemään niitä juttuja, joista on kiinnostunut”

Ja niin kävi. Ensin Laukkanen valikoitui strategiseksi ostajaksi, sitten IT-palvelupäälliköksi ja lopulta nykyiseen hankintapäällikön virkaansa, joka vie hänet ympäri maailmaa tavarantoimittajia tavatessaan. Kotona hän arvostaa sitä, että kaikki on lähellä.

“Parasta täällä on se arjen helppous. 10 minuuttia kun varaa, niin pääsee oikeastaan mihin vaan.”

Läheltä löytyvät myös paikat, joissa mieli lepää haastavan työn vastapainoksi. Laukkaselle ne ovat Kolin vaarat ja Pyhäselän koskematon jää.

“Kolilla tulee käytyä useamman kerran vuodessa, kun se on kätevästi tuossa lähellä. Kylli Kukkin vetämät Kolin joogaretriitit on ihan huippuja. Toinen on Pyhäselän jää. Sen jälkeen kun on joutunut tuolla etelässä asfalttia tutkimaan, niin harvasta asiasta on niin innoissaan, kun aurinko paistaa ja sitä valkeeta on silmänkantamattomiin. Parhaita hetkiä on ne, kun hanki kantaa, ja pystyy menemään ladulla ja ladun vierestä. Semmosta omaa aikaa.”

Ja jos niin vaaditaan, haasteista hengittävä Laukkanen menee myös elämässään sieltä, missä latua ei vielä ole.

“Arki, vapaa-aika ja työ balanssiin, niin se on siinä. Jos elämästä löytyy jotain, mitä haluaa saavuttaa, täytyy vaan kävellä sitä kohti”.

Lisätietoja Abloyn avoimista työpaikoista ja uramahdollisuuksista: